miércoles, 13 de junio de 2012

Incendi Forestal al Garraf

Incendi Forestal al Garraf
Formar part d’una Agrupació de Defensa Forestal té aquestes coses, t’avisen que s’ha declarat un incendi i has de sortir pitant. Ahir va ser al Garraf, entre Castellet i Canyelles, així que, un cop posades les botes i la resta de l’equip, a córrer.
Al passar per l’estudi la vaig veure, era allà, mirant-me. La meva vella amiga, la Nikon D200, companya a Bòsnia, als campaments de refugiats sahrauís  a Algèria, a Burkina Faso...- No puc, tinc feina- li vaig dir. Però ella em va seguir mirant i la vaig agafar d’una revolada per portar-la amb mi a l’incendi. Està vella i atrotinada, però segueix fidel com el primer dia, són moltes vivències junts. Perdoneu-li el soroll i altres defectes... fa el que pot.
Així doncs, entre foc i sirenes alguna foto va anar fent i, als companys del GEIF i d’altres ADF encara ens va quedar temps per rescatar uns gossos deixats lligats entre el caos i morts de por.
Bona feina companys, encara que algun conseller ens anomeni “el ejercito de Panxo Villa” i que els mitjans tornaran a no parlar de nosaltres, allà hi érem, al peu del canó, com sempre.

Nota: Las Agrupacions de Defensa Forestal ADF, per aquells que no ho sàpiguen, són formades per persones voluntàries que dediquen el seu temps i esforç a la lluita contra els incendis forestal. 




























































20 comentarios:

  1. Quina gent mes especial, si tots ens organitzesim com ells amb altres departaments potser no necesitariem aquests goberns tant ximples que tenim arreu del mon

    ResponderEliminar
  2. Perdó, les fotos son impressionants, ....

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Els governs no es canvien sols, cal actuar en la mesura que cada un poguem. Protegir el nostre entorn és una de les milers de maneres de mirar de canviar les coses.
      Gràcies per lo de les fotos

      Eliminar
  3. Admiració absoluta per la feina dels voluntaris.
    Les fotografies, fantàstiques ! Un relat en imatges contundent.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, la tasca dels voluntaris passa sovint inadvertida. Les agrupacions de defensa forestal fan moltissima feina per lluitar contra els incendis, en prevenció però també en extinció. El problema és que aixó no es veu, i els mitjans tan sols parlen dels Bombers. En aquest cas, la diferència és que vaig pendre una càmera i uns cuants ho podeu veure.

      Eliminar
  4. Una labor inmillorable companys, un fet terrible que cal que no es repeteixi més. Carles unes fotos mortals, molt bones. Enhorabona.
    Dalmy Gascó

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, tant sols intentem protegir el nostre entorn.
      Malauradament em temo que no acabarà aquí la nostra feina.

      Eliminar
  5. Carles les fotos impressionants, ajuden millor a entendre el que feu. I qui no ho sàpiga valorar parla molt pobrament d'ell mateix.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Patrícia, no pretenem que ens entenguin i valorin, amb la satisfacció personal en tenim suficient. En tot cas, si algú ho vol entendre i no pot, que ens acompanyi un dia

      Eliminar
  6. Moltes gràcies per aquest document gràfic tant complet. Difondré el post.... Salut!

    ResponderEliminar
  7. Impresionants !! sense paraules. Sort de les ADF que treballeu com a formiguetes.

    ResponderEliminar
  8. Moltes gràcies a tots aquests voluntaris anònims.
    Gràcies, Carles Fortuny, per aquest testimoni tan impactant.

    ResponderEliminar
  9. Veient aquestes fotos, em sento orgullós de pertànyer al col·lectiu dels ADFs. Gràcies Carles per aquesta feina, tant de documentació com artística.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Un plaer, tot el que es pugui fer per els nostres boscos és poc.

      Eliminar
  10. Enhorabona!!
    Et felicito pel comentari, m'ha emocionat molt! i per les fotos, son espectaculars!!!
    Des-de l'ADF de masquefa, agraim que hi hagin persones VOLUNTARIES amb tanta entrega com vosaltres.
    Salutacións i anims!!
    Bona temporada a tothom!!!

    ResponderEliminar